Sosyal Medya

Makale

İslâm’la savaşıyorlar! Küresel 28 Şubat geliyor!

Küresel sistem, IÅžID'i gösterip Ä°slâm'la savaşıyor! Küresel 28 Åžubat projesi geliyor adım adım!
Hedef: Kitleleri Ä°slam'dan uzaklaÅŸtırmak, sekülerleÅŸtirip içerden teslim almak!
Ülkeleri, özellikle de Türkiye'yi kolayca parçalamak!
Tam anlamıyla selefsizlik demek olan Suudi-yapımı Ä°ngilizlerin kuklası Selefileri kışkırtıyor, Åžiilerin üzerine salıyor, yapay bir mezhep çatışması icat ederek Ä°ran'ın önünü açıyorlar.
Bütün Arap dünyasında Ä°hvan'ı bitiriyorlar!
Kürtlerin Ä°slâmî kimliÄŸini yokediyorlar!
Son kale Türkiye'yi vuruyorlar!
Peki nasıl bir savaÅŸ bu? Ve böyle bir savaşın gerekçeleri neler? Belki de en önemlisi de ÅŸu: Madem böyle bir savaÅŸ yaÅŸanıyor, neden insanlık bu savaşı göremiyor, dolayısıyla tepki veremiyor? Hele de savaÅŸ Ä°slâm'a karşı yürütülmesine raÄŸmen neden Ä°slâm dünyasında, özellikle de seküler kesimler arasında böyle bir ÅŸey paranoya olarak görülüyor?

KRALLAR VE SOYTARILAR/I

Dünyanın orta yeri sinema. Görüntülerin, ayartıların hakim olduÄŸu bir dünya.
Bu dünyada krallar ve soytarıları yaÅŸar: Krallar, bir ÅŸey yapar; soytarıları hemen taklide baÅŸlar.
Åžunu demek istiyorum: Artık tek bir dünya var: Batılıların kurdukları ve “iÅŸlettikleri” bir dünya bu: ModernliÄŸin geliÅŸtirdiÄŸi meydan okuma Batılıların bütün dinlere, medeniyetlere ve kültürlere tarihte eÅŸi görülmemiÅŸ bir saldırı geliÅŸtirmelerine yol açtı: Bütün medeniyetlerin kökü kazındı, insanlığa fikirde, sanatta, ahlâkta, bilimde, siyasette, iktisatta yapabilecekleri katkıların önü tıkandı.

BATI UYGARLIÄžI: Ä°NSANLIÄžIN Ä°NKÂRI VE Ä°NTÄ°HARI

BaÅŸka bir ifadeyle, modern meydan okumanın insanlığa özgürlükler, insan hakları vesaire armaÄŸan ettiÄŸi tam anlamıyla bir mittir, efsanedir, çaÄŸdaÅŸ ve ayartıcı bir hurafeden ibarettir.
BatıIıların, modernlikle birlikte, büyük siyâsî, entelektüel ve iktisadî devrimler yaptıkları elbette ki tartışılmaz, inkâr edilemez bir gerçektir.
Ama bütün bu meydan okumaların hem baÅŸka medeniyetlere hayat hakkı tanımadığı hem de dünyanın bütün medeniyetlerinin varoluÅŸ ve insanlığa katkı zeminlerini (habitus ve aura'larını) yokettiÄŸi, özetle insanlığın medeniyet birikiminin inkârına, ifsadına ve intiharına yol açtığı da tartışılmaz bir gerçektir.
Bu anlamda Batı uygarlığı insanlığın inkârı ve intiharıdır.
EÄŸer 300 yıl gibi -medeniyetler tarihinde- kısa bir zaman diliminde Batılıların modernlik, modern ve postmodern sömürgecilik ve emperyalizm saldırılarıyla insanlığın medeniyet birikimini yokettiÄŸi yakıcı ve yıkıcı gerçeÄŸini göremezseniz, hiçbir ÅŸeyi göremezsiniz.

“DIÅž GÜÇLER PARANOYASI” MI?

Ä°slâm'la savaşıyorlar, derken, birileri, Müslüman toplumların iradeleri yok mu, onların iradelerini neden yok sayıyorsun, diye tepki verebilirler.
Müslüman toplumların iradeleri yok tabii ki: Ä°slâm dünyası bağımsız deÄŸil ki. Ä°slâm dünyası, Ä°slâm'ın dünyası, Ä°slâm'ın ÅŸekillendirdiÄŸi bir dünya deÄŸil ki!
2 asırdır kendi dünyalarında yaÅŸamıyor Müslümanlar. Önce fiilen, sonra zihnen sömürgeleÅŸtirildikleri, metamorfoz yemiÅŸ, “tecavüz''e uÄŸramış seküler bir dünyada yaÅŸamaya, nefes alıp vermeye, Müslümanlıklarını korumaya çalışıyorlar.
Batı dışındaki bütün dünyanın hâl-i pürmelâli böyle aslında!
Ä°nsanlık, tarihte daha önce yaÅŸanmamış varoluÅŸsal bir felaketle karşı karşıya: Bugün modern meydan okuma, gelinen noktada, bütün dinleri, kültürleri ve medeniyetleri seküler-kapitalist saldırıyla antropolojik ölü malzemelere dönüÅŸtürdü ve öldürdü: Uyuttu ve yuttu!

BATILILAR, Ä°SLÂM'LA SAVAÅžIYORLAR!

Sadece Ä°slâm dünyası yutulmaya, kendini inkâra direniyor. Bugün Çin, Hindistan, Japonya, Rusya, Latin Amerika ve tabii Afrika kendi dünyalarında yaÅŸamıyorlar: Batı uygarlığı tarafından asimile edildi, delik deÅŸik edildi, bitirildi ve teslim alındı bütün kıtalar!
Yalnızca Ä°slâm dünyasının Ä°slâm'la iliÅŸkileri bitirilemedi. Batılıların Ä°slâm dünyası üzerine “çullanmalarının”, Ä°slâm'ı çeyrek asırdır terörizmle, kanla, canavarlıkla özdeÅŸleÅŸtirmeye çalışmalarının, ÅŸeytanlaÅŸtırmalarının nedeni burada gizli iÅŸte!
Batılılar, çeyrek asırdır Ä°slâm'la savaşıyorlar. Bütün küresel stratejilerini Ä°slâm'ın etkisiz hâle getirilmesi fobisine göre ÅŸekillendiriyorlar!

NÄ°ÇÄ°N Ä°SLÂM'LA SAVAÅžIYORLAR?

Bunun için de temelde iki projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar.
Birincisi, Müslüman toplumların dize getirilmesi.
Ä°kincisi, Ä°slâm'ın sekülerleÅŸtirilmesi ve içeriden çökertilmesi.
Özetle, Müslümanların teslim alınamaması ve Ä°slâm'ın içinin boÅŸaltılamaması Batılıları çıldırtıyor?
Yakıcı soru ÅŸu burada: Niçin?
Küresel sisteme yalnızca Ä°slâm'ın direnme kaynağı oluÅŸturması, Batı uygarlığının tek boyutlu, materyalist, sömürgeci, tahakkümcü ve baÅŸkalarını yok edici yanını ifÅŸa edeceÄŸi gerçeÄŸi Batılıların küresel stratejilerini Ä°slâm'ı dize getirme, sekülerleÅŸtirme kaygısını birincil sorunları olarak görmelerine yol açıyor.
Ä°slâm gelince Batılılar gidecek. Ä°slâm yeniden tarih yapacak bir konuma ulaşınca hayatın hem fizik hem de fizikötesi boyutlarını aynı anda ihata eden tek “dünya-hayat tasavvuru”nun Ä°slâm olduÄŸunu, Batılıların Ä°slâm'ın karşısında tutunamayacaklarını, belli bir süre zarfında unufak olacağını çok iyi biliyor bizzat Batılılar. O yüzden Ä°slâm'ın üzerine yükleniyorlar.

SONUÇ, BATILILAR Ä°ÇÄ°N HÜSRAN OLACAK!

Ama sonuç hüsran olacak Batılılar açısından.
Ä°slâm'ın üzerine ne kadar gelirlerse, gerçek yüzleri o kadar hızlı ortaya çıkacak ve Batı uygarlığının “çöküÅŸ”ü o kadar hızlı gerçeÄŸe dönüÅŸecek.
Korkunun ecele faydası yok: Dünyaya adalet, barış ve hakkaniyet hediye etmiÅŸ bir dini, dünya tasavvurunu ve medeniyet fikrini yok edemeyecekler!
Bu yaşadıklarımız, bizim yeniden ve yenilenerek doğum sancılarımız.
Unutmayalım: Bütün büyük doÄŸumlar, sancılıdır ve ancak o zaman saÄŸlıklı olur. Vesselâm.
*
Not: Bu mesele, hayatî. 0 yüzden üzerine gideceÄŸim.

 

Alıntı - Yeni Şafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.